dijous, 27 d’octubre del 2011

Retocar imatges

L'altre dia a classe de GTIC vam aprendre a treballar i variar les característiques de la imatge (la grandària, el pes, la profunditat de color i la resolució). 
Moltes vegades, hem de retocar la imatge per modificar la grandària o bé perquè pesi menys. Tot això ho fem mitjançant programes de retoc d'imatges. 

Per fer-ho nosaltres vam fer servir el GIMP, un programa lliure i gratuït que serveix per editar imatges digitals.

Vam agafar la següent imatge i vam fer tres procediments: retallar, escalar i retocar.

Imatge original
  • Primer procediment (retallar): Obrim el programa (GIMP) i obrim la imatge. A l'esquerra, veurem una pantalla que hi posa "Caja de herramientas", buscarem la icona del cúter o clicarem Mayús + C  i enquadrarem la part que volem. un cop enquadrada la part desitjada, clicarem "enter" i se'ns retallarà la imatge. La guardem i ens quedarà així:

 

Imatge retallada

  •  Segon procediment (escalar): Fem el mateix procediment que abans per obrir la imatge original i cliquem a "Imagen" i seguidament "escalar". Un cop allà se'ns obrirà una pantalla on hi haurem de posar els píxels que volem per a la imatge. Per exemple, per penjar una imatge al bloc cal que tingui entre 650-700 píxels per veure-la clara, així que jo hi he posat 650 píxels i m'ha quedat així:
Imatge escalada
  •  Tercer procediment (Retocar): Per últim, per retocar la imatge vam fer servir l'eina de clonar per treure una part que no volíem que es veiés. Aquesta eina la podem trobar a "Caja de herramientas". El que fa és copiar un tros de imatge que seleccionem i posar-la a sobre de la que volem eliminar. Per exemple, jo he seleccionat un tros de paret i l'he col·locat a sobre de la caixa de l'aigua que es veu al fons i ha quedat així:
Imatge retocada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada