dimarts, 18 d’octubre del 2011

"Documentar, una mirada nova" Xarxa Territorial d’Educació Infantil a Catalunya.


Quan neixen els infants, als pocs mesos ja van a la guarderia, on allà aprendran infinitats de coses i començaran la primera etapa de la vida: la infància. Els/les educadors/es infantils es prepararan les classes dia a dia i tenen milers de projectes per treballar durant aquesta etapa. Els mestres tenen uns objectius marcats des de que comença el curs escolar i han d’organitzar-se per tal d’aconseguir que els infants sortint ben preparats d’aquesta primera etapa.  

Moltes vegades però, sorgeixen molts interrogants, i és per això que s'ha potenciat un nou mètode per resoldre tot aquest tipus de qüestions: la documentació.
La documentació pot tenir usos i lectures múltiples, tal com es cita en el llibre, es podria dir que documentar és una pràctica inherent a la pedagogia que es construeix a partir de la realitat, a aquella que dóna valor i se sorprèn de com aprenen els infants i de les descobertes que fan cada dia.

Així doncs, documentant podem trobar solucions a molts dels problemes que se’ns presenten en l’àmbit educatiu. El llibre “Documentar, una mirada nova” ens obra les portes a aquest món i ens planteja diferents visions de veure la documentació així com les diferents utilitats que té aquest mètode.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada