divendres, 7 d’octubre del 2011

Ken Robinson i l'èxit de les seves xerrades

El dia 30 de Setembre vam haver de treballar a casa doncs no vam tenir classe. Vam haver de veure dues xerrades de Sir Ken Robinson i explicar perquè tenen èxit les seves xerrades.

Sir Ken Robinson, tot i no portar cap mena de paper ni guió, les seves xerrades tenen èxit.


Milers de persones segueixen les seves conferències i aprenen dels continguts i les experiències que explica. Serà per la forma d’explicar o pel contingut en sí? Si ens fixem, aplica en el transcurs del seu discurs tot una sèrie de ironies i experiències humorístiques que fa que es faci més amè. Així doncs, està demostrat que si s’aplica aquest toc irònic en una conferència, els receptors ho agraeixen. Tot i així, no només es necessita humor per triomfar en les conferències, Ken Robinson sap del que parla i es nota el seu interès sobre els temes que desenvolupa.


Tots aquests aspectes fan que es senti confiat i a gust durant el temps que dura l’acte. Personalment, penso que sí que es prepara les conferències i que té una estructura a seguir, però la seguretat que demostra en ell mateix fa que no li calgui cap guió ni paper, doncs ell és conscient del domini que té sobre el que està tractant. A més, té en compte les pauses pels riures que puguin aparèixer després d’explicar un fet humorístic, i això fa que els receptors segueixin la conferència sense perdre el fil del discurs.


En conclusió, l’expressivitat, la naturalitat i la claredat que fa servir Ken Robinson penso que és de gran exemple a seguir per poder arribar a ser un bon comunicador.

Seguidament, tenim exemples de dues de les seves xerrades:



He trobat una sèrie de diapositives que ens parlen de com realitzar una conferència amb èxit:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada