dissabte, 12 de novembre del 2011

Descobrim el món del vídeo

L'altre dia a classe de GTIC vam estar treballant el tema del vídeo. 

El que havíem de fer amb un vídeo que ens va presentar el Jordi era:
  • Retallar-lo de manera que duri 1 minut
  • Posar-hi una banda sonora cercada a www.jamendo.com
  • Aplicar-hi transicions i efectes.
  • Posar-hi un títol d'inici, un de final i algun a sobre les imatges
  • Gravar-ho en format WMV qualitat DVD
  • Pujar-lo al youtube
  • Penjar el codi Embed al Bloc amb una explicació del procés.

Per fer-ho vam utilitzar el programa Windows Live Movie Maker, un programa gratis i fàcil d'utilitzar amb el qual podem fer les coses bàsiques.

Vam veure que el vídeo original pesava 117 MB, i que contenia 25 fotogrames per segon, la qual cosa vam comentar que estava força bé. Com més fotogrames per segon, més suaus seran les imatges i més pesarà el vídeo. També vam veure la seva grandària, que corresponia a 720x576. Aquesta dada és important ja que els antics dvd's tots estan gravats amb aquesta grandària, per tant, podem dir que és una grandària estàndard. 

Després de comentar les propietats del vídeo vam comentar les propietats del so, i vam veure que com mes velocitat té, més qualitat té i més possibilitat de posar-hi dades. La quantitat de 160-200 kbps està bé.


Un cop vist això vam començar a treballar:


1) Retallar un vídeo : Per retallar un vídeo, el primer que em de fer és obrir el vídeo en el programa que estiguem fent servir, en aquest cas, el Windows Live Movie Maker:

Com agregar el vídeo

Un cop veiem el vídeo, anirem al punt on ens interessi fer el tall i clicarem: Dividir, tal com ens ho mostra la següent imatge:

Com retallar el vídeo


Un cop dividit el vídeo, ja podrem suprimir les parts que no volem. Sempre que suprimim una part de vídeo, tornarem a agregar el vídeo sencer per seguir fent els retalls necessaris.

2) Posar-hi una banda sonora : Per tal de posar-hi música, hem d'agregar-la en el programa, per fer-ho clicarem a: Agregar música, just al costat de Agregar vídeos y fotos:

Com agregar música al vídeo


3) Aplicar-hi transicions o efectes: Les transicions o efectes serveixen  per enllaçar les diferents parts del vídeo o per donar-li un toc personal. Per fer-ho, o farem així:
Com agregar animacions/transicions al vídeo

Com agregar efectes visuals al vídeo

4) Posar-hi títols al principi, al final o a sobre les imatges: Per adjuntar-hi títols hi ha 3 opcions. Si volem adjuntar el títol al principi del vídeo, haurem de situar-nos al principi del vídeo i clicar: Título. Si volem que el títol surti a sobre de la imatge ens situarem sobre la imatge que volem i clicarem: Descripción i si volem que surti al final de tot clicarem: Créditos :
Com agregar títols al vídeo
5) Gravar-ho en format WVM qualitat DVD:Un cop tinguem el vídeo editat l'hem de gravar en format WVM. Per fer-ho, anirem a "archivo", "guardar película", "para el equipo" tal com ens ho mostra la imatge:

Com guardar la pel·licula en format WVM

6) Pujar la pel·licula al youtube: Si volem publicar aquesta pel·ícula al youtube, haurem d'anar a la seva web, i clicar a: "Subir vídeo" (hem de conectar-nos primer a la compte de gmail). Un cop allà ens farà triar el nom d'usuari de youtube i seguirem les indicacions per pujar el vídeo. 

Com pujar un vídeo al youtube


7) Per últim, pengem el codi embed aquí al bloc per compartir el vídeo i que el pogueu visualitzar tots, per fer-ho anem al vídeo del youtube, cliquem el botó secundari, i cliquem: "Copiar código de inserción", anem al bloc i l'enganxem, per tal de veure-ho així:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada