El dia 25 de Novembre vaig fer la recitació de la meva poesia.
Primerament, abans de començar vam fer uns exercicis de respiració per tal de relaxar-nos i controlar els nervis. Després vam començar.
Jo era de les últimes i cada cop estava més nerviosa. Quan va arribar el meu torn, el cor m'anava a cent però vaig saber controlar força bé els nervis. Després vaig haver d'omplir una valoració de la meva recitació i no vaig posar gaire cosa malament.
Un cop acabades les recitacions, em vaig adonar que m'havien agradat. Pensava que seria un avorriment estar tota la classe escoltant poesies, però no va ser així; era interessant escoltar les recitacions ja que n'hi havia de molt boniques.
He trobat un vídeo on José Miguel Moreno ens dóna diferents consells per recitar poesia:
Després de les recitacions vam fer repàs del dossier d'aprenentatge(bloc), i anaven sortint voluntàries i ensenyaven el seu bloc i comentàvem el que hi havia malament, el que faltava, etc. És interessant fer aquest repàs perquè t'adones de moltes coses que tu també hauries de corregir, així que quan vaig arribar a casa em vaig posar a modificar totes aquelles coses que em vaig donar compte que tenia malalment.
El dia 24 de Novembre vam treballar amb Prezi, una aplicació que ens permet realitzar presentacions.
Vam veure les seves característiques, citades a continuació:
Característiques:
És un entorn de treball on-line
És gratuït i té una versió educativa
Podem editar/compartir col·laborativament
Tenim diferents modalitats de privacitat. Per exemple podem copiar i modificar prezis d'altres persones
És un entorn multimedial
Podem treballar a partir de metàfores visuals
Permet mostrar plans generals i focalitzar en parts concretes
Els frames ens permeten definir parts
El path permet estructurar l'ordre dels frames
En prezi treballem sobre un espai en blanc. No hi ha diapositives com en PP
El seu ús és senzill
Prezi treballa amb tecnologia flash
Solament podem canviar la plantilla però no el tipus de lletra o el fons o...
Per saber utilitzar-lo vam haver de fer una presentació amb aquest programa sobre l'ús del prezi.
Amb la informació que teniem penjada al bloc de l'assignatura i practicant amb el programa vaig realitzar el següent prezi:
Vaig comparar l'aplicació del prezi amb una nòria ja que sempre està donant voltes sobre un tema i no deixa de girar. Al principi em va costar una mica saber gestionar com anava el prezi ja que mai l'havia fet servir, però amb una mica de pràctica crec que me'n vaig sortir prou bé.
He trobat aquesta sèrie de diapositives que ens mostren una ampliació del prezi, és un tutorial ampliat de com utilitzar el prezi i crec que us pot servir de gran ajuda per si voleu començar a treballar amb aquesta aplicació:
Divendres dia 18 de Novembre vas assistir a l'auditori a escoltar una conferència a càrrec d'Àngel Castiñeira, el qual ens parlava del lideratge educatiu.
Dimecres dia 16 i dijous dia 17 de Novembre vam tenir la sort de poder acompanyar a una estudiant de 3er a l'escola on fa pràctiques per poder tenir el primer contacte amb els infants. Us deixo aquí redactada la meva experiència:
Primer contacte amb els infants
Dilluns dia 14 de Novembre vam començar la Setmana d'Activitats Extraordinàries. La primera activitat que vam fer va ser anar a Natupark. Us deixo aquí relatades les meves experiències allà:
El dia 11 de Novembre vam haver de lliurar el poema escollit a classe de COED. Jo vaig triar un poema de Josep Carner, titulat "Amor finat":
AMOR FINAT
Avui el cor no pena
ni somica:
del món a penes ha servat esment.
Del mot només m'arriba la música,
de l'arbre sols en veig el moviment.
I en cloent les parpelles una mica,
tal volta, a noves cures amatent,
pogués entendre com l'ocell s'explica
o què vol l'aigua amb tant renou d'argent.
Ara a recés em trobo del xaloc:
d'enuig i febre, polseguera i foc,
onades en neguit, ofec del dia.
Avui tinc el sentit embadalit:
amor finat és el més dolç oblit;
tempesta al lluny es torna melodia.
Josep Carner
Vaig estar bastants dies buscant una poesia que m'agradés i sigues adient per la recitació ja que tots els que m'agradaven eren massa llargs i no volia agafar un fragment ja que quedava lleig.
Finalment em vaig decantar per aquest escollit, ja que per molt que hi hagin paraules estranyes el trobo molt bonic.
Després d'entregar els poemes vam tenir temps d'agrupar-nos per grups, de Territori o bé del bon comunicador i avançar feina i preguntar dubtes.
L'altre dia a classe de GTIC vam estar treballant el tema del vídeo.
El que havíem de fer amb un vídeo que ens va presentar el Jordi era:
Retallar-lo de manera que duri 1 minut
Posar-hi una banda sonora cercada a www.jamendo.com
Aplicar-hi transicions i efectes.
Posar-hi un títol d'inici, un de final i algun a sobre les imatges
Gravar-ho en format WMV qualitat DVD
Pujar-lo al youtube
Penjar el codi Embed al Bloc amb una explicació del procés.
Per fer-ho vam utilitzar el programa Windows Live Movie Maker, un programa gratis i fàcil d'utilitzar amb el qual podem fer les coses bàsiques.
Vam veure que el vídeo original pesava 117 MB, i que contenia 25 fotogrames per segon, la qual cosa vam comentar que estava força bé. Com més fotogrames per segon, més suaus seran les imatges i més pesarà el vídeo. També vam veure la seva grandària, que corresponia a 720x576. Aquesta dada és important ja que els antics dvd's tots estan gravats amb aquesta grandària, per tant, podem dir que és una grandària estàndard.
Després de comentar les propietats del vídeo vam comentar les propietats del so, i vam veure que com mes velocitat té, més qualitat té i més possibilitat de posar-hi dades. La quantitat de 160-200 kbps està bé.
Un cop vist això vam començar a treballar:
1) Retallar un vídeo : Per retallar un vídeo, el primer que em de fer és obrir el vídeo en el programa que estiguem fent servir, en aquest cas, el Windows Live Movie Maker:
Com agregar el vídeo
Un cop veiem el vídeo, anirem al punt on ens interessi fer el tall i clicarem: Dividir, tal com ens ho mostra la següent imatge:
Com retallar el vídeo
Un cop dividit el vídeo, ja podrem suprimir les parts que no volem. Sempre que suprimim una part de vídeo, tornarem a agregar el vídeo sencer per seguir fent els retalls necessaris.
2) Posar-hi una banda sonora : Per tal de posar-hi música, hem d'agregar-la en el programa, per fer-ho clicarem a: Agregar música, just al costat de Agregar vídeos y fotos:
Com agregar música al vídeo
3) Aplicar-hi transicions o efectes: Les transicions o efectes serveixen per enllaçar les diferents parts del vídeo o per donar-li un toc personal. Per fer-ho, o farem així:
Com agregar animacions/transicions al vídeo
Com agregar efectes visuals al vídeo
4) Posar-hi títols al principi, al final o a sobre les imatges: Per adjuntar-hi títols hi ha 3 opcions. Si volem adjuntar el títol al principi del vídeo, haurem de situar-nos al principi del vídeo i clicar: Título. Si volem que el títol surti a sobre de la imatge ens situarem sobre la imatge que volem i clicarem: Descripción i si volem que surti al final de tot clicarem: Créditos :
Com agregar títols al vídeo
5) Gravar-ho en format WVM qualitat DVD:Un cop tinguem el vídeo editat l'hem de gravar en format WVM. Per fer-ho, anirem a "archivo", "guardar película", "para el equipo" tal com ens ho mostra la imatge:
Com guardar la pel·licula en format WVM
6) Pujar la pel·licula al youtube: Si volem publicar aquesta pel·ícula al youtube, haurem d'anar a la seva web, i clicar a: "Subir vídeo" (hem de conectar-nos primer a la compte de gmail). Un cop allà ens farà triar el nom d'usuari de youtube i seguirem les indicacions per pujar el vídeo.
Com pujar un vídeo al youtube
7) Per últim, pengem el codi embed aquí al bloc per compartir el vídeo i que el pogueu visualitzar tots, per fer-ho anem al vídeo del youtube, cliquem el botó secundari, i cliquem: "Copiar código de inserción", anem al bloc i l'enganxem, per tal de veure-ho així:
El dia 8 de Novembre vam fer la sessió fotogràfica a classe de COED.
Jo vaig descriure a la Carolina Villalba d'aquesta manera:
Barcelonina,
catalana de tota la vida. Tímida per fora, sembla passar desapercebuda per allà
on passa. Senzilla però amb el seu toc de personalitat, s’ha de conèixer per
veure que aquesta timidesa sempre pot desaparèixer ràpid. Fina i modesta en els
seus gestos, la seva sensibilitat la caracteritza. Disposada a donar un cop de
mà a les persones que l’envolten, fent així aquell gest d’empatia que tant la
gent desitja rebre per part dels altres.
El
rellotge l’identifica, no per la seva puntualitat que mai destaca, sinó per la
capacitat de fer les coses en el moment adequat. Responsable i organitzada,
sempre ho té tot el dia.
Ulls
petits, mitja melena morena, primeta i alta. Es desplaça poc a poc, amb
paciència, fent petits passos sense cridar l’atenció.
Aquesta
és ella, una gran persona amb la que tens molt a descobrir.
Consell:
Si ja la coneixes, no la deixis escapar.
La senzillesa també agrada
He trobat una pàgina web on ens explica com fer una descripció adequada, si voleu més informació, cliqueu AQUÍ.
Quan vaig fer la meva presentació, em vaig adonar d'alguns errors que havia fet. La professora em va dir que el peu de foto no era gaire encertat i la veritat és que ho vaig veure de seguida. Respecte els comentaris que anava dient de les fotos de les companyes vaig descobrir la dificultat que té fer una foto. A poder ser, ha de tenir un fons clar o llis per tal de centrar la mirada en el que volem. És important emmarcar-la si volem, però sempre amb un significat. TOT ha de tenir un perquè, no podem fer les coses només pel simple fet de que "queda bé".
La presentació amb Power Point és una eina útil per a molts alumnes i/o professors, però tot i així, cal fer aquesta presentació correctament.
Seguidament, us mostrarem una sèrie d'avantatges i inconvenients del Power Point:
Avantatges:
L'alumne i/o professor sempre té en pantalla una guia del que s'està dient, dels termes claus o de l'esquema...
Permet incorporar imatges il·lustratives.
Permet crear esquemes de manera que es fa més intel·ligible la matèria.
Podem inserir tota mena d'elements multimedials com ara: imatge, vídeo, so, animació ...
L'alumne té més facilitat per prendre apunts.
Permet utilitzar una variada gama de colors i formes que clarifiquin el significat dels continguts.
Inconvenients:
S'encamina a establir un tipus de discurs transmissiu i seqüencial entre l'orador i el públic, per això perpetua una metodologia molt concreta.
Moltes vegades hi ha massa informació en la diapositiva i no es llegeix amb claredat.
L'orador ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla.
Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada sense atenir-se a cap ordre estètic ni utilitat.
Hi pot haver un abús dels elements multimedials.
Si no hi ha un bon sistema de projecció, l'aula sempre estarà a les fosques amb el cansament que això provoca als alumnes.
Abús d'efectes d'animació i transició que fa que s'estigui més pendent de l'efecte que del contingut.
Els oradors tenen tendència a incloure més continguts amb la falsa creença que els alumnes ho assimilen més ràpid.
S'estableix a classe un doble discurs, el de l'orador que va explicant i el de l'oient que va llegint a un ritme diferent les diapositives que li mostren.
L'altre dia a classe de GTIC, vam llegir un capítol del llibre "Vídeo y Educación", que us adjunto aquí i vam parlar dels diferents temes que tracta el capítol i com es diferencien els dos hemisferis dels que parla.
He vist que la meva companya de classe, la Carolina Villalba ha publicat una entrada en el seu bloc parlant del mateix. He llegit la seva entrada i crec interessant convidar-vos a mirar el seu bloc, ja que explica molt detalladament les idees principals del tema a tractar.