divendres, 23 de desembre del 2011

Xtec i Edu365, dos eines útils per ensenyar i aprendre


El dia 15 i 22 de Desembre a classe de GTIC vam estar treballant 2 portals educatius.
En primer lloc vam treballar el portal educatiu "XTEC", que és una xarxa telemàtica del Departament d'Educació al servei específic del sistema educatiu de Catalunya. És un servei d'Internet dirigit a professors, centres docents, serveis educatius i altres estaments i organitzacions relacionats amb l'ensenyament.
També està destinat a alumnes ja que hi ha un seguit de jocs diferents perquè puguin portar a la pràctica allò que han treballat anteriorment a l'aula. No només està destinat als més petits sinó que per els més grans trobem notícies relacionades amb el que passa en l'actualitat per tal que prenguin consciència del seu entorn. 
Tan professors com alumnesm, a més d'utilitzar-la per a formar-se la poden fer servir per a més utilitats, com les següents:
  • Inscripció a cursos de formació
  • Consultar la nòmina a través d'un segon portal que s'anomena Època
  • Consulta de certificats sobre les formacions pertinents de cada docent
  • Pre-inscripció , admissió i tramitació de vacants per els centres docents
  • Enllaç a la pàgina de SAGA; web per a poder posar notes, gestionar matricules, etc.
  • Gestió d'email amb un compte propi

En segon lloc vam visitar la pàgina web de "Edu365.cat", un portal educatiu del Departament de la Generalitat de Catalunya. Aquest portal està orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies. Les seves eines i recursos es basen en el portal esmentat anteriorment (XTEC).
Proporciona al professorat un conjunt de tècniques i serveix que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa que exerceixen segons l'assignatura. Tanmateix també proporciona eines als alumnes per practicar i resoldre dubtes.

Per a més informació sobre l'Edu365.cat, CLIQUEU AQUÍ.

Aquests 2 portals educatius són de gran interès i utilitat tan per alumnes com professors ja que és una manera diferent d'aprendre i ensenyar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada