dissabte, 3 de desembre del 2011

Glogster, Cmaptools i Fluxogrames

El dia 1 de Desembre vam treballar diferents aspectes a classe de GTIC. Com ja vam dir en altres sessions, hi ha moltes eines i aplicacions per tal d'expressar conceptes o emocions i cal trobar el programa adient per expressar el que volem. Vam començar treballant amb glogster, un programa que ens ofereix la possibilitat de fer pòsters on hi podem adjuntar sons, imatges, vídeos...El Glogster, serveix per expressar tan conceptes i idees com emocions, ja que pots fer el pòster segons la intenció que tinguis.
Seguidament, us adjunto el pòster que he fet. Tenia la intenció d'expressar emocions, concretament, la tolerància i aprendre a compartir per tal de ser més feliços:

A continuació, vam treballar amb el programa: CmapTools, un programa que ens permet fer mapes conceptuals. 
Tal i com vam llegir al bloc de l'assignatura: "La creació d'un mapa conceptual ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i a ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema".
El procés de l'elaboració d'un mapa conceptual passa per diferents estadis: la realització d'una llista de conceptes i l'ordenació d'aquesta, trobar els connectors adients, i dibuixar el mapa de forma clara, entenedora i coherent.

Així doncs, podem dir que el mapa conceptual ens facilita l'aprenentatge a través de l'ampliació de nous coneixements als nostres esquemes mentals i serveix per expressar conceptes o idees.

Aquí us deixo un tutorial de com fer servir el CmapTools i tot el que aquest ofereix:


A partir d'un fragment d'un text vam haver de crear un mapa conceptual, que us adjunto a continuació:


Un cop treballat el CmapTools, el Jordi ens va presentar l'últim programa, el Gliffy. que serveix també per expressar conceptes o idees.

El Gliffy permet realitzar fluxogrames, que s'utilitzen per representar procediments encaminats a resoldre una tasca.

Per tal d'aprofundir sobre la definició i l'ús dels fluxogrames, cliqueu aquí.

A casa vam haver de crear un fluxograma que representés l'acció de travessar una cruïlla, i després de familiaritzar-me amb aquest programa, vaig realitzar el meu propi fluxograma:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada